Oer Thossiaan gaat nieuwe uitdaging aan

Oer Thossiaan gaat nieuwe uitdaging aan.

Club icoon Jaap Sikkema ( 41 ) gaat na zeer vele jaren actief te zijn geweest voor de SV THOS het Beerster nest verlaten. Na een leuke periode in de jeugd ( eerst als speler) maakte jaap op zijn 16e zijn debuut als keeper in de hoofdmacht van onze voetbalvereniging waar hij zich 26 jaar !!! met verve staande hield onder verschillende trainers en wisselende selecties. Hij schopte het in 2012 zelfs tot captain van het team. Jaap heeft volgens zichzelf heel veel te danken gehad aan toenmalig keepertrainer Freddy Oolders die hem tot spugens toe heeft afgemat op de trainingen. Zonder Freddy had ik niet zo'n keeper geweest als wat ik geworden ben volgens Jaap. Tevens Heeft hij veel gehad aan ervaren rotten in het voetbal die destijds nog bij de SV THOS speelden zoals Erik klaassens en Johan de jong. Zij wisten precies Hoe het spelletje werkte en konden een zoals ze het nu noemen een wedstrijd lezen. Ik heb als broekkie veel aan hun ervaring en opvatting gehad. Ook ervaren oud keepers Jacob Nap en Geert-jan Ots wil Jaap niet vergeten te noemen. Zij hebben hem de fijne kneepjes van het keepersvak bijgebracht en wisten wat er gevraagd werd als keeper van SV THOS. Van alle trainers door de jaren heen heb ik wat van opgestoken en vond iedereen op zijn eigen manier goed is het politiek correcte antwoord van jaap. En natuurlijk zijn grote held Jerzy Dudek , Voormalig keepr van Feyenoord. Daar leek hij wel op en werd door iedereen in het dorp ook Dudek genoemd. Zijn hoogtepunten waren nog enkele wedstrijden in de 3e klasse. Daar werd toch net iets anders gevoetbald dan in de 4e en later 5e klasse. Maar ook dat had zijn charme volgens jaap. Bikkelen moesten we elke week om tot een prestatie te komen anders had je het kritische publiek destijds nog op de nek zegt de keeper met een glimlach. Ook de wedsstrijden om promotie/ degradatie waren altijd bijzonder. THOS had eigenlijk nooit iets te verliezen maar spannend was het altijd wel. Een wedstrijd tegen Veendam met een regio team zal ik nooit vergeten en helemaal de wedstrijd tegen FC Groningen wat in het teken stond van Hans Hateboer is er eentje om in te lijsten. Wanneer speel je nou tegen de FC vraagt jaap zich nu nog af. Mooi man. In de herfst van zijn carrière begonnen de pijntjes toch wel iedere week na een wedstrijd op te spelen wat hem uiteindelijk deed beslissen om te gaan stoppen. Een groot verlies Voor het eerste team want een vervanger stond niet direct klaar. Ondanks vele pogingen binnen de club hem over te halen om door te gaan bleef Jaap bij zijn besluit. Hij had het inmiddels ook drukker met zijn baan en functie binnen het bestuur van de club. Hij wilde ook wat meer tijd voor zijn gezin. Steevast is Jaap tot op heden nog wekelijks te zien als het vlaggenschip in actie komt. THOS was inmiddels een damesteam begonnen en de toenmalige trainer ging er mee stoppen. Jaap nam het over en de dames liepen meteen met hem weg. De dames begonnen onder jaap zich steeds meer te ontwikkelen en jaap kreeg de trainers kriebels te pakken. Hij in zijn carriere zoveel opgestoken van verschillende spelers en trainers zodat hij wist wat een team nodig had om ze te prikkelen. Of het nou jeugd , dames of mannen zijn, jaap benadert ze op zijn eigen manier en dat komt uitstekend uit de verf. Hij meldt zich dan ook in 2018 aan voor de trainerscursus TC 3 en doorloopt het traject met zeer veel succes. Veel tips gekregen van zijn begeleider bij THOS onze huidige Hoofdtrainer René Nijgh. Net als jaap ook zo'n Loyale jongeman die weet wat er speelt in de voetballerij. En met het hart op de juiste plaats. Afgelopen week was het dus zo ver. Jaap moest examen doen. Logisch natuurlijk…. Geslaagd met vlag en wimpel. Nu konden eindelijk de geruchten van de afgelopen weken uit de lucht worden genomen.
Gieterveen wordt jaap zijn nieuwe club. Hij gaat daar aan de slag met de plaatselijke hoofdmacht. Zo blij als een jong hondje was jaap. Slagen voor de cursus en direct aan de slag mogen. Fantastisch.
Wij van SV THOS nemen met pijn in ons hart afscheid van deze topper maar willen hem bedanken wat hij al die jaren voor de vereniging heeft gedaan en nog steeds doet en wensen hem natuurlijk alle goeds en heel veel succes bij zijn nieuwe club VV Gieterveen. Ik als schrijver van dit verhaal weet zeker dat je het ver zal schoppen in het trainersvak en hopen je ooit terug te zien als Trainer van de SV THOS. In het gesprek met jaap geeft hij tenslotte aan dat als de mogelijkheid zich voor doet dat hij sowieso komt kijken naar Zijn liefde THOS.
Jaap Succes topper
Bestuur en leden SV THOS.