TITEL NEDERLANDS KAMPIOEN GAAT NAAR REIDERLAND D1

TITEL NEDERLANDS KAMPIOEN GAAT NAAR REIDERLAND D1

Zondag zijn tijden de Open NK Beach Soccer voor D-pupillen en B-junioren, in de Blauwestad, de titels naar de D-ers van Reiderland en de B-ers van WVV 1896 gegaan. Behalve een buitje rond de middag waren de omstandigheden op het Noordstrand prima te noemen. Dat was zeker terug te zien in de strijd op de velden. De publieke belangstelling liet ook niets te wensen over.

D-PUPILLEN
Titelverdediger FC Ter Apel ’96 was natuurlijk van de partij om hun titel te verdedigen. Vooraf waren zij een van de grote favorieten, samen met de andere finalist in 2014 Veendam 1894. Uiteindelijk pakte het heel anders uit. Geen van beide wist de halve finales te bereiken. Die bestonden uit FC Emmen – WVV 1896 (uitslag 3-1) en Muntendam – Reiderland (uitslag 1-2).
Het kampioenschap moest dus worden beslist tussen de talenten van FC Emmen en Reiderland. Menigeen, die achter de boarding plaatsnam, verwachtte dat FC Emmen de schaal wel even mee zou nemen voor in de prijzenkast in de JENS Vesting. Het werd een ontzettend spannende finale, waar Reiderland niet onder deed voor de Drenten. Tot aan het laatste fluitsignaal werd er fel gestreden, zoals dat bij een NK behoort. Op het moment dat scheidsrechters de wedstrijd afbliezen stond er, erg verrassend, een 2-1 eindstand in het voordeel van Reiderland op het scorebord.

TEVREDEN
De organisatie kan terugzien op een zeer geslaagd Open NK in de Blauwestad. De deelnemers en publiek waren zeer te spreken over de perfect gelopen kampioenschap. De scheidsrechters hebben daaraan zeker hun steentje bijgedragen.
De data voor volgend jaar staan al vast. De editie 2016 zal plaatsvinden in het weekend 8 t/m 10 juli.
Er zal een nieuwe categorie aan het kampioenschap worden toegevoegd. Welke dat wordt zal na de zomervakantie kenbaar worden gemaakt.

Meer informatie: www.beachsoccerblauwestad.nl

Vorige nieuwsberichten lezen? Zie de nieuwspagina


Sponsoren van Thos

  • Mulder Grondverzet Finsterwolde
  • Rabobank Zuid en Oost Stadskanaal
  • Koning & Drenth Transport Beerta
  • Autobedrijven ESA Groningen
  • t'Kinphoeske Beerta
  • PPS Salaris administratie Winschoten